Kinese praktijk in Corona tijd vanaf 11 mei ’20

Massage mag weer, en dit zijn de aanpassingen!

Hoe en wat nu we weer massage-afspraken kunnen maken.

Vanaf maandag 11 mei mag mijn massagepraktijk weer open. Hoera! Superfijn mijn cliënten weer te mogen verwelkomen. Massages kunnen niet worden gegeven met in achtneming van 1,5 meter afstand. Direct fysiek huid op huid contact is essentieel. Maar dat betekent niet dat massages niet veilig gegeven kunnen worden. Het zal een beetje anders gaan dan voorheen. Hier onder lees je hoe en wat.

Veilig masseren

Er is vanuit de beroepsvereniging in afstemming met de overheid een protocol gemaakt die wij -jij als cliënt en ik als massagetherapeut – dienen te volgen. Dit is de relevante samenvatting:

 1. Wij zijn zelf gezond en wij, en onze gezinsleden vertonen geen symptomen van een mogelijke COVID-19 besmetting.
 1. Onze praktijkruimte voldoet qua hygiëne aan de richtlijnen.
 1. Wij treffen extra hygiënische maatregelen zoals het schoonmaken van vloeren, oppervlakten, aanraakvlakken, ventilatie, gebruik en wassen van handdoeken etc. In de praktijk zullen zo min mogelijk slecht schoon te maken materialen in het zicht aanwezig zijn.
 1. Wij zullen u bij het maken van een afspraak een aantal vragen stellen om te bepalen of behandeling in de praktijk mogelijk is. Wij behandelen:
  • personen zonder symptomen passend bij COVID-19 (hoesten, niezen, keelpijn, benauwdheid, meer dan 38oC koorts) waarbij ook eventuele gezinsleden geen symptomen vertonen;
  • personen met bewezen COVID-19 die nadien ten minste 2 weken klachtenvrij zijn
  • personen niet behorende tot de onderscheiden ‘kwetsbare groepen”, dus zonder verhoogde kans op infectie (personen van 18 jaar of ouder met een verstandelijke handicap die in een instelling wonen en personen woonachtig in een verpleeghuis)
 1. Wij bevestigen schriftelijk de afspraak met verwijzing naar de link naar het op de website gepubliceerde Corona-protocol . Met het maken van de afspraak verklaart u zich akkoord met dit protocol.
 1. U komt in principe alleen naar de praktijk. Zonodig kan één begeleider worden meegenomen. U neemt uw eigen waterflesje mee,
 1. U kunt bij aankomst direct doorlopen naar de behandelruimte. U maakt geen gebruik van de wachtruimte. Ook beter niet gebruik maken van het toilet in de praktijk, tenzij het niet anders kan natuurlijk.
 1. Wij informeren naar uw gezondheid op het moment van de afspraak. Als u zich op dat moment onwel voelt, zullen wij een andere afspraak met u maken.
 1. Wij vragen u bij binnenkomst uw handen te wassen. Papieren tissues zijn beschikbaar, U kunt deze weggooien door met de voet de prullenbak te openen. U raakt geen deurkrukken, tafeloppervlakken of stoelen aan. Wij schudden geen handen en geven geen knuffels.
 1. Behalve bij de massage, blijven wij altijd op 1 ½ meter van u, bij binnenkomst, tijdens het voor- en nagesprek, bij vertrek, behalve bij de massage.
 1. Wij wassen onze handen voor en na elke massage.
 1. Indien gewenst, dragen wij en/of u tijdens de massage mondbescherming.
 1. Wij sturen u een factuur en/of betaalverzoek en accepteren geen contante betalingen.
 1. Wij rekenen geen annuleringskosten zolang er extra beschermingsmaatregelen getroffen moeten worden.
 1. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele besmettingen.

Een fijne behandeling gewenst!