Stoelmassage op de werkvloer

Medewerkers die goed in hun vel zitten maken het verschil; voor de organisatie, de klanten en hun omgeving.

Stoelmassage op de werkvloer:

Een stoelmassage is een korte maar effectieve massage aan hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen. Deze massage is speciaal is ontwikkeld voor mensen die langdurig in dezelfde houding werken. De massage wordt gegeven door de kleding heen waarbij de gemasseerde in een door de masseur meegebrachte massagestoel zit.

Een stoelmassage op regelmatige basis werkt preventief, stress-verminderend en vitaliserend. Een behandeling duurt 20-30 minuten.  Er dient slechts een kleine ruimte beschikbaar te worden gesteld (2 x 3 m2).

Gezond voor werknemer én organisatie

Een stoelmassage draagt niet alleen bij aan de gezondheid en het welzijn van de medewerkers, maar ook aan die van de organisatie. Het is een investering in het kostbaarste kapitaal van de onderneming: de medewerkers. Als mensen gemotiveerd zijn en zich goed voelen kunnen ze bergen verzetten. Gedreven medewerkers die goed in hun vel zitten maken het verschil; voor de organisatie, de klanten en hun omgeving.

De effecten van stoelmassage:

* Verhoging concentratie vermogen
* Vermindering van spierklachten in schouders, nek, armen en rug
* Afvoer van afvalstoffen
* Verhoging weerstand
* Verbetering bloedcirculatie
* Geestelijke en lichamelijke ontspanning
* Nieuwe energie
* Meer werkplezier

Voordelen van stoelmassage voor de werkgever:

  • Stress is de voornaamste oorzaak van ziekteverzuim. Stoelmassage heeft bewezen bij regelmatige toepassing stressklachten te voorkomen of terug te dringen.
  • Naast het geven van massage kan de masseur ook een belangrijke rol vervullen bij het vroegtijdig signaleren van klachten die tot langdurig ziekteverzuim kunnen leiden.
  • De masseur kan de werknemer aanzetten tot het tijdig kenbaar maken van zijn of haar klachten bij de werkgever of de arbodienst.
  • Investeren in de gezondheid en het welbevinden van de werknemer, houdt het bedrijf gezond en verdient zichzelf terug. Een ziektedag kost de werkgever gemiddeld € 300,- per werknemer. (bron: mkbservicedesk.nl)

Fiscale voordelen

De kosten voor stoelmassage worden door de belastingdienst als vrije verstrekking beschouwd en zijn fiscaal aftrekbaar indien aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • de stoelmassages zijn opgenomen in een Arbo-plan en maken daar in redelijkheid deel van uit
  • de stoelmassages vinden plaats tijdens werktijd
  • de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd
  • er is geen sprake van een aanmerkelijke privé-besparing van de werknemer

Ook de BTW is verrekenbaar.
(Semi-)overheidsinstellingen die zijn vrijgesteld van BTW-heffing, kunnen de BTW terugkrijgen via het BTW-compensatiefonds.

Goede investering

Stoelmassage is een goede investering. Daarnaast is het een gebaar dat door uw medewerkers zeker zal worden gewaardeerd, wat resulteert in gedreven medewerkers. Oók interessant; Yoga op de werkvloer.

Tarieven Stoelmassage voor bedrijven:

Massage van 20 minuten      € 20,- excl. 21% btw (minimaal 6 massages per keer)

Massage van 30 minuten      € 30,- excl. 21% btw (minimaal 4 massages per keer)

Voor evenementen geldt een uurtarief, overeen te komen in onderling overleg.

Reiskosten € 0,20 /km. Binnen Harderwijk worden geen reiskosten berekend.