Yoga voor mannen

Yoga voor mannen

“Yoga is zweverig…”yoga voor mannen

Is dit een uitspraak die van jou zou kunnen zijn? Dan nodig ik je graag uit om mee te doen met de mannenyoga groep.  Maak kennis met de kracht van yoga zonder zweverigheid en met beide benen op de grond.

Waarom een mannengroep?

In mijn massagepraktijk komen regelmatig mannen met stressgerelateerde klachten of klachten voortkomend uit belastend (fysiek)werk. Veel van deze mannen willen best graag in beweging blijven en sporten om fit te blijven maar ondervinden dat het lijf met de jaren steeds minder soepel en blessure-gevoeliger wordt. Herken jij jezelf hierin?

Regelmatige yoga-beoefening heeft een positief effect op hebben op dit soort klachten.  Toch lijkt er voor veel mannen een drempel te zijn om naar yoga te gaan, waar in het algemeen vooral vrouwen zijn, die inderdaad ja vaak veel spoeler en leniger zijn dan de gemiddelde man. Ik hoop met de mannenyogagroep deze drempel weg te nemen, en vooral met plezier en gezonde nuchterheid de kracht van yoga over te brengen.  Je hebt geen yoga-ervaring nodig om mee te doen.

Waarom is Yoga zinvol?

Yoga is fysiek: je wordt er ontzettend sterk van én lenig én heel energiek. Maar yoga is ook mentaal: het gaat over focus en concentratie. En dat is uiterst zinvol wanneer je werkdruk hoog is en je een stressvolle baan (of bestaan) hebt. Door regelmatig yoga  te beoefenen word je in het alledaagse leven energieker, alerter en kan je veel efficiënter en productiever in actie komen, en blijf je rustiger tijdens stressvolle situaties.

Praktische info:

De les vindt wekelijks plaats op woensdagavond 20.30 uur in Wijkcentrum Stad, Houtkamp 33 te Harderwijk (achter de Friese gracht).

Kosten: Een losse les is 12 euro, een ’10x Yoga kaart’ is 95 euro en is 3 maanden geldig.

Tijd: 20.30 – 21.30 uur. Inloop vanaf 20.15 uur.

Meld je nu aan via het contactformulier.

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op, ik sta je graag te woord.

Als je dit leest als vrouw, maak het dan -samen met mij 🙂 jouw missie om meer mannen op de yogamat te krijgen en deel dit bericht via mail, of social media met alle mannen waarvan jij denkt dat ze wel een yogales kunnen gebruiken.