“Gras gaat niet harder groeien door eraan te trekken”

Voor sommigen misschien een bekende uitspraak, ik hoorde hem voor het eerst een paar jaar geleden van een lieve oud-collega. En sindsdien gebruik ik dit gezegde ook met regelmaat -het afgelopen jaar vooral tegen mijzelf. Wat wilde ik toch graag trekken aan het gras! Het heropbouwen van Praktijk Kinese op een nieuwe plek vergt tijd… Tijd om bekendheid te krijgen, tijd om nieuwe mensen te leren kennen en tijd om een nieuw netwerk op te bouwen. En tijd gaat altijd te langzaam als je ongeduldig bent als ik!!

Praktijk Kinese komt steeds meer tot bloei.

groen gras“Gras gaat niet harder groeien door eraan te trekken”. Dit geeft zo mooi weer hoe je na de actieve fase van zaaien gewoon even níets hoeft te doen behalve tijd en vertrouwen dat de zaadjes wortel schieten en groeien gaan.
En wauw! Wat is het dan geweldig het groene gras op te zien komen! Praktijk Kinese komt steeds meer tot bloei en ik ben daar dankbaar voor. En een tweede gezegde zit ook in mijn hoofd “Het gras is altijd groener waar je het water geeft.” 🙂